Ревю за хотел Алианс – Пловдив

Хотел Алианс е категоризиран като четиризвезден с централно местоположение в гр. Пловдив

Отсядала съм там два пъти – като вторият път беше в началото на 2016г.,а първият през 2015г. Цената е повече от приемлива – около 60лв. за двойна стая без закуска. Има малък паркинг, който е безплатен, но за по неопитни шофьори в паркирането може да се превърне в кошмар. Необходимо е да се направи предварителна резервация за ползването му, а ако има места може да се паркира и на самата улица откъм входа за паркинга – не е платена зона.

Местоположението е добро – не в самия център, но не и твърде далеч. За около 20-30 минути се стига пеш до центъра на града. Малко повече е необходимо, за да се стигне до Стария град. Ако нямате страх от вървене пеш, няма да ви е проблем. Ако пътувате с влак – гарата е на три минути пеш.

При второто ми отсядане в Пловдив навсякъде  се извършваха ремонти и беше почти невъзможно да  стигнем с кола до хотела, но някак си се справихме. Стаята ни беше по-хубава от първия път, изглеждаше по-чиста, имахме тераса и голяма баня с вана, въпреки че и двата пъти стаите бяха достатъчно просторни.  Няма стандартните малки шишенца, пълни с шампоан и душ гел или сапун, както е показано на някой снимки в Booking, а тези принадлежности са в контейнери за душ-гел/шампоан. Няма и чехлички, еднократни четки за зъби и пасти или други подобни глезотийки.

DSC_1682

Отново открих косъм в стаята (много ме е гнус!) и уж всичко щеше да се размине само с този косъм, но не… (Не знам само на мен ли ми се случва, но почти не е имало място, където всичко да ми харесва и да нямам оплаквания) Та да се върна на думата – вечерта от тавана ни започна да тече вода и да се чуват капки, които капват шумно върху огледалото, окачено на стената. Обадих се на рецепцията и след известно време теча спря. На другата сутрин около 9:00ч. ни разбудиха с шум като от бормашина – явно ни благодаряха за подадения сигнал предната вечер, че нещо не е наред 🙂

Закуската и двата пъти, когато сме били не сме я добавяли към цената и не мога да дам мнение за нея, но из интернет се срещат отзиви, че не си заслужава.

За ден – два хотелът е добър избор, като се има предвид качеството и цената. Вероятно пак бих отседнала там, освен ако някой няма по-добри предложения?

П.П. Снимките са от официалния сайт на хотел Алианс.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s