Easy Nail Art with stamp & foil

12787095_10207803342336071_401329941_o

Основата, която съм използвала за тази декорация е перманентен френски маникюр с гел, но би се получило по същия начин и на обикновен френски маникюр.

Всичко, което ни е необходимо е комплект за печат (щампа, стъргалка,някакъв шаблон и поставка за него), лак за печати, златно фолио и безцветен топ лак.

Ако не знаете как точно се работи с печати, давам малко по-подробно описание:

Избирате си картинката от шаблона, която искате да пренесете на нокътя, намазвате плътно върху нея с лак за печати, изстъргвате със стъргалката, така че да остане лак само в линиите на елемента и накрая натискате щампата (гуменото приспособление) върху елемента, за да може да го “вземете”. Вече взет го притискате към нокътя, където се отпечатва. Готово! 🙂 По желание върху декорацията може да нарисувате още нещо или просто да оцветите в контурите й – също се получава много ефектно.  Щампата трябва да се почиства с лакочистител за всяко ново пренасяне, което си е играчка и за това аз я ползвам най-много за 2-4 пръста, когато правя маникюр сама на себе си.

Със златното фолио се работи още по-лесно и е също толкова ефектно – накъсвате си парченца от него, покривате нокътя с безцветен лак, залепяте парченцата като ги притискате внимателно, така че да не размажете лака около тях и накрая ги запечатвате с още един слой безцветен лак.

Много често се случва декорацията с печат да не се получи както трябва и вината обикновено се хвърля на шаблона, особено, ако е Made in China. Всъщност обаче, (с редки изключения) шаблона си е съвсем наред – ползвам и китайски (които имат тънко защитно фолио, което трябва да се отлепи преди първото ползване), както и такива на Conad. Нещата, които са по-важни за добрата декорация са две:

1. стъргалката – тя трябва да бъде метална в края си, за да може да изстъргва добре, каквато е й целта й 🙂

2. Лакът – продават се лакове, които са за работа с печати и просто нямат равни на себе си в това отношение. Чела съм на много места, че се получава просто и с по-гъст лак, но при мен не се получава добре, за това си ползвам специалните лакове за печати на Emmi Nail.

Ето и още една декорация с печат и обикновен френски маникюр:

12787615_10207803337975962_152319885_o

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s