Hostel Sardinero Madrid

Хостел Сардинеро (Sardinero) – в центъра на града, всички забележителности са на пешеходно разстояние. А за собственика/рецепциониста Jimmy нямам думи – с отношението си прави това място уникално и ако някога отново посетим Мадрид със сигурност ще отседнем там.

Резервация може да се направи и през Booking, където към днешна дата рейтингът на мястото е малко над 9 – напълно заслужено. Въпреки че се води хостел, спокойно може да го приемете като ниво за 3 звезден хотел. Аз всеки път малко се стряскам като чуя думата “хостел”, но явно за Мадрид тя има по-добро значение. 🙂

Все пак, ако се надявате на нещо луксозно ще трябва да се насочите към хотелите с повече звезди.

Цената за двойна стая е 60 евро, като ние получихме малка отстъпка, тъй като престоят ни беше по-дълъг.

Мадрид е известен с нощния си живот и дори през февруари до късно през нощта по улиците в центъра има хора, така че трябва да се примирите с известната доза шум, която преминава през прозорците, макар и да са специално изолирани. Имате вариант и за една единствена стая, която гледа към нещо като заден двор (всъщност гледа към прозорците на съседните сгради, които са доста близко разположени) и е с грозна гледка, но пък тиха през цялото време.

Иначе в целия хотел беше доста тихо, не сме чували съседите, телевизори от други стаи или някакви други неприятни шумове. Първата вечер прекарахме в друг хостел, тъй като Sardinero беше напълно резервиран – там беше изключително шумно в самия хотел от посетителите. Не зная дали винаги е така, но изобщо не можахме да спим. Хостела се казва Aguilar, също го има в booking, на същата цена е и също минава за 3 звезден хотел по българските стандарти, също е в центъра на удобно място, но не го препоръчвам.

Споделям и малко снимки, правени са с телефон и качеството не е добро, но може да се придобие добра представа за нещата 🙂

Това е входната врата на хостела, през която се влиза с чип, а самия хостел се намира на целия трети етаж.

До там може да се качите по стълбите с дървени орнаменти или с асансьора, който минава в средата на сградата и е прозрачен:

20170224_111931

20170225_133953

Стаите, които гледат към улицата имат малко балконче, на което е разположено климатичното тяло и имат електрическа външна щора, която трябва да се спуска през ноща, тъй като завесите отвътре са само тънки.

20170220_121019

20170220_121030

Стаята, в която ние прекарахме повече време, веднага щом се освободи, беше онази с грозната гледка, но пък тиха през цялото време. Освен това нейната бяня беше доста по-мъничка, но за нашите нужди напълно достатъчна.

20170226_10345420170226_10350220170226_105939

В хотела има централно парно, което се включва вечер, когато градусите паднат под определено ниво, но тъй като ние за късмет се изпоразболяхме на почивката си, Джими ни предложи допълнителен радиатор, който се вижда на снимките.

Матракът беше удобен, нито много твърд, нито много мек, нямаше и пружини, които да се усещат докато се лежи на него. Възглавниците са малко странни – една цяла дълга за двама души 🙂 Но може да се поиска и допълнителна. Кърпите се сменят всеки ден, чаршафите на два дни.

В стаята има телевизор, но само с испански канали. Wi-fi е безплатен в целия хотел, но в “тихата” стая беше малко лош обхвата.

И не на последно място – Джими говори английски, можете да се разберете прекрасно с него и да ви даде насоки за ресторанти и забележителности 🙂

Писала съм за забележителностите ТУК, а за храната и ресторантите ТУК.

Cheers

Advertisements

One thought on “Hostel Sardinero Madrid

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s