Gel nail polish at HOME

18518678_10211933809115159_2041275441_n

Отдавна се каня да напиша мнение за гел лаковете на Malinka, тъй като от известно време ползвам тях поради доброто съотношение цена-качество. Но тъй като заедно с тях използвам и други продукти, реших да пиша за всички на куп.

Гел лаковете на Malinka са около 20лв. Имат сравнително богата цветова гама – около 40 нюанса. Освен това от Malinka обикновено правят и подаръци, когато покупките са над определена сума, които никак не са лоши:

 

Махат се сравнително лесно, за разлика от някой техни събратя, като например:13393483_10208646317009911_1529838097_n

Визирам трите продукта в дясно – не съм сигурна дори точно как се произнася марката, но това нещо залепва здраво за нокътя и няма махане 🙂

За моите домашни експерименти използвам топ лака на CND Shellac като го поставям и като основа, и като топ. Не съм използвала никога основата на Shellac, но имам такива намерения, за да сравня дали гел лака ще се отстраява по-лесно, когато за основа е сложена…основа. Чела съм мнения, че е Shellac се отстранява лесно, без  търкане, пилене и т.н., което не е точно моя случай.

IMG_6184

Shellac е в дясно на снимката. В ляво е топ лака на SNB. Особеното при него е, че не може да се слага върху естествен нокът. Не че нещо страшно става, просто не се задържа върху нокътя. В този смисъл не може да се използва и като основа, както е случая със топ лака на Shellac. SNB пробвах да поставям върху обикновен лак за нокти с цел удължаване на живота му и придобиване на хубав блясък – върши работа, но донякъде. Поне при мен поставен по този начин лакът не може да издържи повече от 7-8 дни, към блясъкът нямам особени забележки.

Използвам разредителят на Malinka за премахване на гел лаковете, не съм ползвала друг до сега. Имам намерения да използвам разредителя на Shellac, както и обикновен ацетон.

solvente-rimozione-gel-malinka

И така за направата на маникюра от началната снимката съм използвала:

  1. Топ Shellac за основа
  2. Два пласта гел лак Malinka – нюанс коралово и светло розово
  3. Камъчета за декорация
  4. Топ Shellac
  5. Обикновен спирт за почистване на лепкавия слой

Signiture

Advertisements

One thought on “Gel nail polish at HOME

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s