Дикилиташ или Побити Камъни

Природният феномен „Побитите камъни” e известен още като „Каменната гора” и „Дикилиташ”. Разположен на площ от 7 кв. км, на около 18-20 км от гр. Варна и на няколко километра от гр. Белослав. Носят се какви ли не легенди за това място, като една от най-разпространените теории е, че мястото е високо енергийно наситено.

По средата на комплекса е образуван кръг от камъни, простиращ се на около 800м., като в неговия център се издигат три колони. Повечето биоенерготерапевти и по-чувствителни хора отбелязват изключително високо енергийно ниво на този кръг и лечителските му свойства. Някой, посетили мястото, казват, че електроника и мобилни телефони не работят в кръга. Когато аз посетих мястото легендата, която местните ми казаха гласеше, че трябва да вляза сама в центъра на кръга, боса и да си намисля желание, след което то ще се сбъдне. Освен това на входа на обекта, където се продават билетите за посещение се продават магнити за хладилник със залепено пликче пясък от мястото, считайки се че по този начин отнасяш част от енергията със себе си.

Повечето камъни или каменни ансамбли са оприличени на нещо, като все още има достатъчно такива без имена и е възможно, ако при посещението си видите нова фигура да имате възможност Вие да й дадете име или да я посветите на някой. Разбира се, винаги можете и съвсем неофициално да посветите някоя от вече откритите фигури на сърца например.

pobiti-stones-00

  • Къде да хапнем и къде да нощуваме: Тъй като комплекса е изключително близо до морската столица гр.Варна, най-удобно е градът се използва за нощувки и отправна точка за разглеждане на останалите близки забележителности.
  • Какво още да видим: „Чудните скали”, „Аладжа манастир”

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s