Костенковци – назад във времето

Тъй като селото се намира само на 12км от гр. Габрово, то е лесно достъпно и за пътешествениците, които не разполагат с автомобил, като могат да вземат такси, което да ги откара до там. (както направихме ние преди доста години).

map-kostenkovtzi

В село Костенковци е организиран един своеобразен комплекс от няколко къщи за гости, животновъдно стопанство, мандра за сирене, казан за варене на ракия, като всичко това осигурява доста от продуктите, които се използват в механата, която също е част от този комплекс. Домакините глезят чревоугодниците с прясно издоени козе, овче и краве мляко, сирене, кашкавал, пчелен мед и уникална по вкуса си сливовица. Приготвянето на всички ястия от менюто отнема малко повече време, отколкото в стандартните ресторанти, но това е така, защото всичко се приготвя на момента, като храната има истинския вкус на домашно приготвена. Освен това ястията се готвят в специално изработени медни съдове, тъй като се счита, че медта придава особен вкус на гозбите, а способностт и да се нагрява бързо и да разпределя равномерно топлината не позволява унищожаване на полезните съставки в продуктите.

IMG_4874

Къщите в комплекса са наречени с имена, които ги характеризират. Аз отседнах в Къщата с чадърите.

IMG_4864

IMG_4859

Случи се така, че освен нас нямаше други гости и се насладихме изцяло на огромния зелен двор, тишина и спокойствие, което ни обграждаше отвсякъде. Гледката от къщата е изумителна, а когато преваля малко дъжд от прозореца ни се откриха ярките цветове на дъга, която допълни цялата магия на почивката ни.

IMG_4953

Закуската е включена към цената на нощувката, като закуската се сервира в механа „Жълтицата”. Какво по-добро от домашно направени пържени филийки, яйрян и сладко можеше да ни посрещне на масата? След като се нахранихме си спомнихме, че пред вратата на механата бяхме забелязали две колела и веднага се възползваме, след като разбрахме, че можем да ги вземем и да си направим разходка с тях в района на селото.

IMG_4936

Тъй като ние искахме да се насладим на колкото се повече неща, на това прекрасно кътче се отбихме и до конюшните и взехме първите си уроци по езда, заедно с инструктор и най-кроткия кон – Веско.

IMG_4904

Не остана време да си направим плаж на басейна в комплексът, но си направихме страхотни снимки на фона на интересната аранжировка.

IMG_5082

Signiture

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s