Contact

За  връзка с мен:

 

Тук ще  ще намерите и информация на какво се основават оценките, които давам в моя блог.

I. Beauty продукти

Всички продукти оценявам според моята субективна гледна точка и вид кожа, коса, нокти и очаквания. Ревютата, които ще намерите в блога ми са писани по моя инициатива и не са били заплатени от търговци/призводители. Ако все пак такъв пост се случи, той ще бъде отбелязан като спонсириран, както си му е реда.

II.Ресторанти

Всички ресторанти биват оценявани според моята субективна гледна точка, което означава, че ако вие не споделяте някои от моите идеали (например предпочитанието за тишина, докато се храним и възможността за разговор вместо надвикване над силната музика) вероятно някои от ресторантите, за които аз бих изказали по-скоро негативно мнение – за вас биха били удовлетворяващи.

Накратко едни от най-важните критерии, по които оценяваме са следните:

1. Храната. Определено вкусната храна е най-важният критерии. Обикновено първият ми опит са така любимите ни пържени картофки – ако не са бланширани, ако не са изгорени, ако не са твърде мазни или пържени в неподходяща мазнина – продължаваме напред 🙂 По подобен начин правя дисекция и на салатите – особено тези, които съдържат домати и съм още по-критично настроена към салата над 7лв. чиито домати имат вкус на пластмаса. (Поне могат да ги обелят, за да подобрят ПРЕЖИВЯваНЕТО)

2. Шума. Ако съм отишла на обяд и се чудя дали сме в ресторант или нощен бар определено това заведение няма да бъде посетено втори път от мен. Ако има разположени телевизори и плазми също няма да съм много доволна, но ако са без звук, както в много ресторанти, ще успея някак си да го преглътна.

3. Обстановката. Определено няма да седна в ресторант, който не излъчва достатъчно чистота, но и не държа толкова на претенциозния външен вид. Този вид понякога е бил причина за едни от най-големите ми разочарования, когато в прекрасна атмосфера и прекрасна подредба се е налагало да се храня с едни от най-некачествените продукти. Колкото и да е приятна атмосферата, ако храната не е добра – не може да ме върне втори път в този ресторант.

Въпреки че не би трябвало да го споменавам, когато нещо е определено със закон как да се случва, това се налага: не бих искала, когато се храня да пуша – пасивно или активно. Заведения за хранене, които не спазват законовото изискване в тази сфера не могат да ме накарат дори да присъпим прага им.

4. Обслужването. Изключително е приятно, когато те обслужват добре, но ако заведението предлага вкусна храна, не е шумно и обстановката е приятна – няма да го наказваме само заради един човек, който има толкова проблеми, че не може да работи професионално 🙂

III.Хотели

До известна степен начина на оценка на хотелите се припокрива с този при ресторантите. Като тук на първо място е ШУМА (Изненадващо, нали? :))

1.Шум – вероятно по-кратко и лесно би било да опиша какво харесвам, отколкото не харесвам, но когато правя резервация обикновено моля за:

  • Стаята ми да е далече от детска площадка, ресторант, бар, басейн или всяко подобно място, което има потенциал да предизвика повече шум от необходимото
  • Климатиците от външната страна на сградата да позволяват нормален сън през нощта, както и тези от вътрешната страна (в стаите)
  • В случай, че хотела има голям ресторант или бар – очаквам да има подходяща изолация, така че да не се чува музика или още по-лошото и непоносимото бучене на басите.
  • Изолацията между стаите и подовете/таваните очаквам също да е на ниво – все пак сме на почивка или не?
  • Прозорците да имат комарници.

2. Чистота

Първото място, което поглеждам в хотелска стая е банята – ако е ок – оставаме. Нещо, от което много ме е гнус е тъмен дълъг косъм в банята или по завивката…аз съм руса.

Накратко – очаквам екстремна чистота 🙂 За съжаление само в хотели в чужбина ми се е случвало да се насладя на такава.

3. Всичко друго е по-маловажно, ако е тихо и чисто. Не искам голяма стая, не държа дори на балкон или тераса.

Бих могла да преглътна дори настаняването на приземен етаж (въпреки че мразя да съм на първи етаж, предпочитам последния).

Advertisements